مجله دینما از تمامی متخصصین حوزه دین و رسانه دعوت مینماید تا با ثبتنام در دینما به گروه نویسندگان بپیوندند و تولیدات خود را در دینما منتشر نمایند.
.
مجله دینما از تمامی متخصصین حوزه دین و رسانه دعوت مینماید تا با ثبتنام در دینما به گروه نویسندگان بپیوندند و تولیدات خود را در دینما منتشر نمایند.
.
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تقاضایم از دستگاه های مختلف که خبرنگاران را دعوت می کنند، این است که مراسم ها را مجازی برگزار کنند تا همکاران رسانه ای ما از گزند کرونا در امان باشند.
به گزارش مجله دین و رسانه به نقل از فارس، صبح دیروز یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹ نشست خبری «هجدهمین انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات»، با حضور محمد خدادی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از اهالی رسانه در سالن نشستهای معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی برگزار شد.
خدادی در ابتدای این نشست گفت: با توجه به انصراف شماری از افراد تا امروز صبح، در مجموع ۱۶۲ نفر از مدیران مسئول رسانه ها در این دوره به رقابت خواهند پرداخت. ۲۱۴ نفر کاندیدا شدند که ۱۱۱ رسانه الکترونیک و ۱۰۳ نشریه مکتوب و ۱۸۲ نفر مرد و ۳۲ نفر از همکاران خانم بودند. بعد از انصراف ها، در نهایت ۱۶۳ نفر همچنان کاندیدا هستند. همه این ۱۶۲ کاندیدا برای من یک نفر هستند و رفاقت ما مثال زدنی است. در مجموع چهارهزار و ۴۴ نفر مطابق آخرین لیست حائز شرکت در انتخابات برای ارائه رای هستند. طبیعی است رقابت هم باید صورت بگیرد تا رشد نیز حاصل شود. تعالی رسانه انتقال صداهای مختلف در جامعه است و قدرت اصلی ما قدرت هم افزایی و همدلی بر بستر فضای جامعه است و همین فضا را در انتخابات نیز خواهیم داشت. همچنین تلاشمان بر این است تا این دوره از انتخابات در فضای رقابتی بر بستر رفاقت برگزار شود و فرصتی برای خانواده رسانه ها است که برای اعضا فضایی بر پایه همدلی، همزبانی و همیاری فراهم میکند. همچنین هر فردی که در این انتخابات رای بیاورد نماینده رسانه ها است.
معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد در ادامه درباره شیوع بیماری کرونا در کشور نیز گفت: قلب رسانه در ایران برای انسانها می تپد و این مسیر را تا حد فدای جان برای دستیابی و حفظ آرمانهای اعتقادی کشور و نظام ادامه میدهد. طبق قانون مطبوعات وظیفه معاونت برگزاری انتخابات این دوره بر اساس نظم بود. به همین خاطر از مدت ها قبل دوستان کار خود را آغاز کرده بودند تا مقدمات برگزاری یک انتخابات سالم و بدون دغدغه را فراهم کنند. همچنین در موضوع نظارت هم از پلیس فتا و دیگر دستگاه های ماهر دعوت کردیم که نظارت جامع بر فرایند رایگیری داشته باشند تا غفلتی از طرف ما صورت نگیرد.
وی ادامه داد: بنده نیز آمادگی رسیدگی به هر پیشنهاد و نقدی را برای هرچه بهتر برگزار شدن انتخابات دارم و تلاش برای اقداماتی انجام می دهیم که به نفع رسانه است. سال گذشته روزهای بسیار سختی در وضعیت کاغذ داشتیم و تا امروز سعی کردیم تمامی مشکلات ناشی از این جریان برطرف شود. حتی در شرایط کرونا نهایت تلاشمان را کردیم و یکی از آنها قرار دادن اسم رسانه در لیست مشاغل پر خطر بود. یارانه ها را هر ماه پرداخت کردیم و این روند با حمایت دولت انجام شد.
معاون مطبوعاتی ارشاد اظهارداشت: نیاز داریم این فضا تقویت شود و از فضای کمی بیرون آمده و به سمت فضای کیفی برویم. تقاضایی از دستگاه های مختلف که خبرنگاران را دعوت می کنند، دارم و آن هم این است که مراسم ها را مجازی برگزار کنند تا همکاران رسانه ای ما از گزند کرونا در امان باشند.
وی درباره صحت برگزاری انتخابات در دور دوم نیز گفت: اگر انتخابات به دور دوم برود همه شرکت می کنند و من نیز هر روز در دسترس هستم و اینجا خانه همکاران است و من مستاجرم و هیچ وقت هیچ دری به روی مدیر مسئولی بسته نیست. فلسفه حضور ما در معاونت مطبوعاتی این است که اگر نتواند در داخل خانواده خودش مسائل را حل کند پس چطور می تواند مشکلات کشور را حل کند؟ اگر سوتفاهمی وجود آمد لازم نیست هیچکس سکوت کند و اولین وظیفه من پاسخگویی به آنها است و باید شک را به یقین تبدیل کنم.
خدادی افزود: معاونت مطبوعاتی وظیفه اولش ایجاد فضای همدلی بر بستر مهارت برای حرکت رو به جلو برای نیاز واقعی مردم است و هر کدام از دوستان که علاقه مند بودند می توانند در روز رای گیری اینجا حاضر باشند. وظیفه اول معاونت مطبوعاتی شفافیت است و معنایی ندارد اطلاعاتی داشته باشم که نخواهم در اختیار شما قرار دهم! دو وظیفه داریم هر حرکتی که انجام می دهیم یا درست است یا نه و بسیاری از حرکت ها با توصیه افراد رسانه ای حل شده است. نماینده فعلی در هیئت نظارت حضور دارد. اما نماینده واقعی مدیران مسئول معاونت مطبوعاتی است و اگر من نتوانم با رفتارم نماینده واقعی باشم در مسئولیتم دچار مشکل هستم.
خدادی ادامه داد: فضای رسانه ای باید نقد سازنده داشته باشد و ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و قدرت اصلی کشور در این شرایط همبستگی مردم است که در کشور وجود دارد منتهی نگاهمان باید اسلامی باشد. همچنین این را هم باید بگویم هر کدام از دوستان انتخاب شوند، فرقی ندارد اصلاح طلب و اصول گرا باشند چراکه همگی حامی رسانه هستند. یکی از بسته های اصلی در رابطه با کرونا اطلاع رسانی هدفمند است.
خدادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شنیده میشود که در معاونت مطبوعاتی از کاندیدای بهخصوصی حمایت میشود، توضیح داد: شنیدن شایعات برای من متولی برگزاری انتخابات ضرورت دارد اما جوابش ساده است. حمایت از کاندیدای خاص در بدنه معاونت تخلفی آشکار است اما تقاضا دارم گمانهها را جای اطلاعات قرار ندهید و برداشتی را بدون استناد، ارائه ندهید. هر مستندی قطعا منجر به اقدام خواهد شد و آمادگی رسیدگی را داریم.
خدادی درباره روند توزیع یارانه و حمایت دولتی از مطبوعات نیز بیان داشت: البته که در جنگ اقتصادی هستیم و مشکلاتی وجود دارد. در مورد یارانه هم، شیوهنامه آن شفاف است و تکمیل هم خواهد شد. اما نباید روندی را به امید اصلاحی که روندش معلوم نیست، متوقف کرد. اگر کسی توصیهای برای اصلاح روند توزیع یارانه دارد، استقبال میکنیم.
معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: میان رسانهای که یارانه برای او بستر حرکتی رو به جلو است یا وسیله تامین معاش تفاوت وجود دارد. در مدیریت رسانهای باید به جریان عرضه و تقاضا بازگشت. امروز اساس را بر پایه یارانه و آگهی گذاشتهایم و مخاطب و فروش برایمان مهم نیست. باید نظام عرضه و تقاضا را تقویت کنیم و انتخاب مردم را برای تولید محتوا اولویت بدانیم.
وی ادامه داد: شیوهنامه یارانه ها در سال گذشته در اختیار همه دوستان قرار گرفت و کلیه تشکلها نظراتشان را فرستادند و از این نظرات نیز بهره گرفته شد. البته هنوز هم شیوهنامه تکمیل نشده است و نیاز به اصلاح دارد که این اصلاحات را در حین حرکت انجام میدهیم. اما به طور کلی میتوان گفت که این شیوهنامه در کاهش انتقادات بسیار موثر بود. به عنوان مثال سال ۹۷ نزدیک به ۱۰۰ میلیارد یارانه توزیع کردیم که با انتقادات بسیاری همراه شد، اما در سال ۹۸ با وجود تمام محدودیتها، ۵۰ میلیارد توزیع کردیم که اتفاقا انتقادات زیادی را به همراه نداشت.
خدادی در پاسخ به پرسشی درباره شرایط بیمه خبرنگاران آزاد، نیز گفت: یکی از بحرانهای اصلی ما در این زمینه معیارهای کمی است. به عنوان مثال با توجه به اینکه هماکنون ۵ هزار خبرنگار آزاد عضو صندوق هنر هستند، این پرسش مطرح میشود که به غیر از خبرنگارانی که توسط رسانههایشان بیمه شدهاند، چطور ۵ هزار خبرنگار دیگر نیز وجود دارد؟ این در حالی است که تعداد کل رسانههای فعال در کشور به رقم ۵ هزار نمیرسد، اما برای ثبتنام اینترنت خبرنگاران، حدود ۲۸ هزار نفر متقاضی میشوند.البته این نقد به خود ما وارد است چراکه اگر سازمان نظام رسانهای را که از چند سال پیش تدوین شده بود را به تصویب میرساندیم، الان تعریف مشخصی از خبرنگار داشتیم. این لایحه که به دنبال انتقادات برخی از اهالی رسانه به تصویب رسانده نشد، میتوانست با رویکرد اصلاحی پیش برود. همان رویکردی که در بحث کاغذ اتخاذ کردیم و نتیجه بخش نیز بود.
وی ادامه داد: ما در سال ۹۷ حدود ۴۰ میلیون تن کاغذ کاغذ وارد کردیم و در سال ۹۸ حدود ۲۰ میلیون تن کاغذ و توانستیم یک سال و نیم توزیع کنیم. این موضوع نشان میدهد که رویکرد اصلاحی همزمان با پیشبرد برنامهها میتواند نتیجهبخش باشد. من در شرایطی به معاونت مطبوعاتی آمدم که بحران کاغذ در وضعیت بسیار بدی قرار داشت، اما خوشحالم بگویم که تاکنون هیچ روزنامهای به دلیل کمبود کاغذ تعطیل نشده است.
بنابراین گزارش، هجدهمین دوره انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری، ۲۰ آبانماه جاری و مطابق دو دوره گذشته به صورت الکترونیکی برگزار میشود.
بازیابی پسورد
پسورد شما به ایمیل شما ارسال خواهد شد